Renggang dengan keluarga kandung, sediakan ruang anak luah perasaan dan beri sokongan moral - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2013)
Saya mengambil anak angkat sejak usia sebulan. Kini berusia tiga tahun. Anak angkat ini adalah mangsa penceraian, selain ada seorang abang dan kakak. Saya sentiasa mendekatkan hubungan mereka adik beradik begitu juga dengan ibu kandungnya. Masalahnya, dia suka menjauhkan diri dengan keluarga kandungnya walaupun sudah banyak dilakukan bagi merapatkan hubungan mereka. Apa yang harus saya lakukan lagi?. Norasiah Azlan