Tangani konflik, ibu bapa perlu didik anak bersikap tegas, pertahan hak dan berani bersuara - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2012)
Saya mempunyai dua anak, lelaki dan perempuan berusia lima dan tiga tahun. Kedua-duanya jarang bergaduh, tapi si abang sering mengalah kepada adiknya dalam banyak perkara manakala adik pula sentiasa menunjukkan kuasa seolah-olah dia berhak menentukan semuanya terutama apabila membabitkan alat permainan. Saya agak risau memikirkan sikap si abang kerana apabila dia memasuki alam persekolahan nanti, saya tidak mahu di menjadi mangsa buli takan di sekolah. Apakah yang perlu saya lakukan? Puan Zaa