Anak cakap kasar, anak lelaki 11 tahun cemerlang akademik, tetapi baran - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2012)
DR Mastura. saya ibu bekerja beranak tiga, berusia antara 11 hingga 3 tahun. Anak lelaki saya berusia 11 tahun. Saya boleh katakan anak saya seorang kanak-kanak yang pintar kerana selalu cemerlang dalam kelas. Baru-baru ini, saya amat terkejut apabila mendengar dia memarahi adiknya yang berusia 9 tahun dengan perkataan yang tidak sedap didengari. Saya menegur perbuatannya itu dengan baik. Dia faham, tetapi akan mengulangi perkataan itu apabila marah. Apa yang patu saya lakukan lagi? Adakah itu normal?.. Ibu bingung, KL