Bosan atau nakal? ibu buntu gelagat si kecil di sekolah, rumah - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2012)
Saya mempunyai tunggal berusia lima tahun. Anak saya nakal, sensitif, memberontak, mengeluarkan perkataan yang tidak sedap didengar, tidak mendengar kata. Dari segi pembelajaran pula agak sederhana (baru dua bulan masuk tadika) dan kerap berkhayal. Masalah itu menjadikan orang di sekelilingnya termasuk saya hilang sabar. Saya berasakan dia agak kurang kasih sayang bapa kerana dalam kedudukan keluarga yang tidak sempurna. DI rumah, anggota keluarga melabelkannya anak tidak elok dan itu menyedihkan saya kerana saya sendiri tidak suka mengeluarkan perkataan bukan-bukan. Pelbagai ikhtiar saya usahakan termasuk berdoa, beri air penerang hati, air zamzam dan bertawakal kepada Allah supaya dia menjadi anak yang baik. Apa lagi yang harus saya lakukan?. Ingin tahu