Alah kerja sekolah, ibu hairan anak bijak berdikari tapi gagal siapkan tugasan diberi - Badzis, Mastura (2012)
Saya ibu bekerja mempunyai dua orang anak iaitu perempuan (8 tahun) dan lelaki (4 tahun). Saya dan suami setiap hari akan memantau buku dan kerja sekolah anak perempuan kami yang bukan saja bijak tetapi berdikari iaitu menguruskan diri sendiri di sekolah agama kemudian ke transit, makan tengah hari dan bersiap untuk ke sekolah kebangsaan. Malangnya, dia selalu gagal menyiapkan kerja sekolahnya. Saya pernah menegurnya namun tiada perubahan. Apakah yang patut saya lakukan agar dia dapat menyiapkan tugasan sekolahnya itu?. Puan Su