Kembalikan keyakinan, anak angkat perlukan sokongan moral tanda sayang - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2013)
Saya mempunyai anak angkat perempuan yang dijaga sejak usia 10 tahun dan kini 16 tahun. Saya menganggapnya seperti anak sendiri. Pada peringkat awal, dia memang mendengar kata dan tiada masalahnya dengannya. Namun, kebelakangan ini, selepas dia terjumpa beberapa helai pakaian arwah ibunya yang saya simpan di dalam almari pakaian kami, dia berubah laku dan tidak mahu bercakap dengan saya. Adakah ini perkara biasa atau saya perlu memberinya lebih perhatian?. Ibu tiri kontemporari.