Keliru bahasa: ransang, galak kanak-kanak berkomunikasi bilingualisma - Badzis, Mastura (2012)
Saya ada anak lelaki berusia lima tahun. Dia bertutur setiap hari dalam bahasa Melayu. Dia akan bersekolah tidak lama lagi, saya risau jika dia tidak dapat menguasai bahasa melayu dengan baik dan memahaminya di dalam kelas. Apakah yang patut saya lakukan supaya dia tidak terkejut dengan suasana baru?. Puan Naz