Kursus diploma perguruan Malaysia : sukatan pelajaran pendidikan awal kanak-kanak, major - Badzis, Mastura (Institut Pendidikan Guru Malaysia, 2011)
Wawasan pendidikan negara menjurus untuk melahirkan guru yang bertaraf dunia dan bestari. Oleh itu sukatan pelajaran KDPM Major Pendidikan Awal Kanak-Kanak (PAKK) ini digubal semula untuk melahirkan guru PAKK yang professional dan berketerampilan bagi menyahut cabaran tersebut. Di samping pemupukan nilai-nilai murni, insane guru yang dilatih perlu berganjak kea rah guru yang mengamalkan budaya berifkir secara kreatif, kritis dan inovatif serta berliterasi teknologi. Dengan itu guru-guru yang dilatih akan dapat melahirkan generasi yang mampu menghadapi cabaran global dan era teknologi maklumat. Melalui sukatan pelajaran tersebut, adalah diharapkan bakal guru pendidikan awal kanak-kanak ini dapat member sumbangan kepada keluarga, masyarakat dan Negara bagi merealisasikan hasrat Falsafah Pendidikan Negara dan Falsafah Pendidikan Guru.