Alak Sûresi ile Karşılanan Öğrenciler = Students Welcomed with the Surah al-'Alaq - Kayadibi, Saim (Riza Konevi Vakfi, 2012)
Yetiştirmiş olduğu çaplı bilim adamları ile Türkiye’nin ve dünyanın ilgisini üzerine çeken Uluslararası İslam Üniversitesinden kimler gelip geçmediki: Ahmet Davutoğlu, Sabri Orman, Yusuf Ziya Özcan, Mehmet Maksudoğlu, Hulusi Yavuz, Faruk Beşer, Yunus Vehbi Yavuz, Beddrettin Çetiner, Ahmet Turan Aslan, Cüneyt Eren, İbrahim Kafi Dönmez, Alparslan Açıkgenç, Mehmet İpşirli, Murat Masalcı, Cemil Akdoğan, Bilal Kuşpınar, Teoman Durali, A.H. Şafak, Selahattin Eroğlu, Ali Uğur, Suat Yıldırım, Beytullah Gültekin Çetiner, Serdar Demirel ve ben deniz Saim Kayadibi. Bu çok kıymetli hocalarımızdan sadece geriye Cemil Akdoğan ve son iki saydığım isimler kalmıştır. YÖK’ün bilimsel yapısına kavuşmaya başlaması ile tekrar bilim adamı akışının buraya doğru başlayacağını ümit etmekteyiz.