Kurang faham konsep kepimpinan Islam - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2013)
PERKARA berkaitan urusan kenegaraan bukan sesuatu yang mudah untuk dikendalikan. Apabila membicarakan soal kenegaraan, kepimpinan dan pentadbiran, perkara utama yang perlu diteliti oleh umat Islam adalah memilih pemimpin yang memenuhi kriteria kepimpinan seperti mana dilaksanakan umat Islam pada masa silam.