Memahami simptom-simptom stress dalam kewangan - Mohd Arshad, Mohd Nahar (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2013)
TIADA ada belenggu yang lebih menjerat melainkan apabila seseorang itu hidup berlebih daripada kemampuannya. Asas utama dalam membina kestabilan kewangan adalah untuk berbelanja mengikut kadar kemampuan diri. Namun, dengan trend yang membudayakan hidup berhutang untuk berbelanja, ramai yang gagal pada perkara asas ini.