Aslında Hepimiz Dört Eşliyiz (actually we all have four-wifes) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2007)
Neden sonra; “Delikanlı! Bize iki çay” diye bir ihtiyarın garsona seslenişiyle kendime geldim. Hayatın acımasız törpüsünden geçtiğini saçının rengi ile dillendiren pamuk saçlı bir ihtiyar oturmuştu yanıma farkında bile değildim. Ne kadar zamandır yanımda oturuyor onu bile bilmiyordum. Öyle dalmışım işte… “İlk eşine dikkat et, ihmal etme!” demesiyle bir anda irkildim. Ne demek istemişti bu ihtiyar. Bir anda sanki başımdan kaynar su dökülmüş gibi betim benzim attı. Vücut ısım tehlike sınırına dayanmıştı. Hiçbir şey söyleyemedim. Dilim tutulmuştu sanki. Garsonun yanımıza yaklaşmasıyla bir nefes aldım. Usulca çayları masanın üzerine koyduktan sonra diğer masada oturan gençlere tavşankanı çayları vermek için yanımızdan uzaklaştı.