Aşksız yaşam olmaz…(no life without love) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2007)
Anadolu dört bir yandan düşmanlarca istila ediliyor. Dünyanın en asil insanları, yeryüzüne ve bütün insanlığa, adaleti, hoşgörüyü, merhameti ve hürriyeti bağışlamış bir millet, “insanlığın sigortası olma” vasfından dolayı acımasızca cezalandırılmak isteniyor. Ülkenin her karış toprağına göz dikildiği, yoksulluğun, açlık ve sefaletin anlatılmaz ızdırabının yaşandığı günlerde binlerce kilometre uzaktan bir yardım eli uzanıyor. Hint Müslümanlarını yürekleri dağlayan mısralarıyla coşturarak Osmanlı’nın yadigarı yeni Türk ulus devletinin bağımsızlık savaşına ellerinde ne var ne yok hepsini vermeye ikna eden Türk dostu büyük şair Muhammed İkbal.