Pakistan ve Muhammed İkbal (Pakistan and Muhammad Iqbal) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2007)
Pakistan denince, hiç şüphesiz sevgi ve aşkın bu coğrafyada temsilcisi, maneviyat mimarı Muhammed İkbal akla gelir. Hayatını, Hint yarımadasında manevi ve kültürel değerlerinden yoksun bırakılarak yıllarca sömürülen gönüldaşlarını aşk ateşiyle yakarak, kendi öz değerlerinin yeniden inşası ve özgürlüklerinin kazandırılması uğruna harcamış ölümsüz bir milli ruh.