Japonya’dan Işıltılar (sparkles from Japan) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2007)
Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin 117 yıl sonra Konya gibi bir barış kenti tarafından yeniden canlandırılıyor olması hem Türk-Japon ilişkileri hem de 2007 Mevlâna yılı açısından ciddi anlamlar taşıyor. Fırsatı değerlendirmek isteyenler için yep yeni bir dönüm noktası. II. Abdülhamid’in emriyle yola çıkan dostluk ve kardeşlik gemisi 7 Haziran 1890 yılında Japonya’nın Yokohama Limanına varır. “Ertuğrul Fırkateyni” diye tarihe kayıt düşülen bu olay Türk-Japon ilişkilerinin duygusal bir serüvenle başlamasına neden olarak iki halk arasında unutulmaz dostluklar kurar.