Konya ve Global Denge (Konya and the global balance) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2007)
Tarihi, sosyo-kültürel ve manevi sorumluluğunun bilincinde olan Konya, yeniden dünyada ve Türkiye’de Kyoto İlkim Değişikliği Konferansı ile gündeme damgasını vurmaya hazırlanıyor. Birkaç yıldır uluslararası çapta Türkiye’yi temsil bahtiyarlığını kendinde toplayan Konya, ABD’nin Utah eyaletinin Salt Lake şehrinde gerçekleştirmiş olduğu “Türkiye Şehirlerinden Globalleşmenin Anlaşılması ve Konya Örneği” adlı konferansın vermiş olduğu özgüven ile çalışmalarına devam ederek dünya platformunda hak ettiği konuma ciddi adımlarla ilerliyor.