Yerküre’nin Kalbi (the heart of the earth) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2007)
Yerküremiz alabildiğine ısınıyor. Coğrafi ve küresel ısınmadan kültürel ve tarihi dinamiklerin yeniden depreşmesiyle bölgesel ısınmaya ve bütün bunların oluşumuna merkezi bir etki meydana getiren uluslararası çapta politik ısınmaya kadar çok boyutlu bir ısınmayla karşı karşıya olan bir coğrafya var önümüzde. Türkiye’nin hemen yanı başında cereyan eden olayları köklü bir tarihi, kültürel ve coğrafi derinliğe sahip bir ülke olarak tarihi mirası ve üzerine yüklenmesi zorunluluk arz eden misyon gereği çok boyutlu analiz etmesi, uluslar arası dengeler ve stratejik olgular açısından hayatiyet arz ediyor.