Hadanah menurut undang-undang Islam dan pelaksanaannya di Malaysia - Abd Malek, Normi (Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), 2004)
Pertikaian untuk mendapatkan hak hadanah biasanya tidak timbul bila pasangan masih menjadi suami dan isteri dan tinggal bersama dengan anak-anak.Artikel ini akan mengupas tentang isu hadanah mengikut kaca mata Islam dan pelaksanaannya di Malaysia.