Ekonomi dan pendidikan: peranan institusi wakaf - Hashim, Rosnani (Yayasan Takmir, 1990)
Artikel ini akan membincangkan perhubungan antara pendidikan dan ekonomi, status sekolah agama kelolaan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri (JAIN) dan peri pentingnya institusi wakaf dalam pendidikan Islam.