Polemik sastera Islam di Malaysia - Yaacob, Adli (Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), 2009)
Topic ini berkisar tentang perkembangan dan perbincangan sastera Islam di Malaysia,ia melibatkan tokoh tokoh pemikir dan cendikiawan Melayu contemporari: antaranya ialah, Kamal Hasan, Syed Naquib al-Attas, Kemala, Manasikana, Shahnon Ahmad dan lain lain lagi