Kamus bestari al-khalil, edisi pelajar (KBKEP): kamus pendidikan kontemporari (Bahasa Arab-Bahasa Melayu) - Dollah, Nafi@Hanafi (IIUM Press, 2005)
Kamus ini membincangkan pengertian bahasa Arab Melayu. Terdapat beribu-ribu perkataan yang bersesuaian untuk kegunaan pelajar sekolah menengah dan universiti.