Isu-isu kebebasan beragama & penguatkuasaan undang-undang moral - Mohd Kamal, Mohd Hisham (Jabatan Undang-Undang Islam, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, 2009)
Buku ini membincangkan isu-isu berkaitan kebebasan beragama dan penguatkuasaan undang-undang moral. Buku ini digarap daripada kertas-kertas kerja seminar anjuran Jabatan Undnag-Undang Islam, Kulliyyah Undang-Undang Ahmad Ibrahim, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Perbincangan merangkum isu-isu murtad dari perspektif undang-undnag perlembagaan serta implikasi dan penyelesaiannya menurut syariah. Penguatkuasaan undang-undang moral pula merangkum isu hubungan moral dan agama serta prosedur dalam penguatkuasaan. Buku ini menampilkan sumbangan daripada beberapa tokoh ternama, termasuklah Prof. Dr. Abdul Aziz Bari, pakar Undang-Undang Perlembagaan, YBhg. Sahibus Samahah Datuk Seri Haji Harussani Zakaria, Mufti Kerajaan Negeri Perak, dan YB Sahibus Samahah Dato' Haji Murtadza Haji Ahmad, Mufti Kerajaan Negeri Sembilan.