Kekuatan Ikhwan Muslimin berasaskan wasatiyah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2012)
PELANTIKAN pemimpin Ikhwan Muslimin, Mohamed Morsi sebagai Presiden Mesir merupakan satu kejutan kepada kuasa besar. Ini menunjukkan bahawa rakyat negara berkenaan memberi kepercayaan sepenuhnya kepada pemimpin Ikhwan menerajui Mesir.