Usah samakan seperti Ikhwan Muslimin Mesir - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2012)
PERGOLAKAN politik di negara Arab sepatutnya dikaji secara terperinci supaya suasana begini tidak wujud dalam negara ini. Kurang kefahaman terhadap konteks sosio-budaya, ekonomi dan politik dalam negara Arab yang diperintah oleh rejim sosialis dan diktator boleh menyebabkan golongan tertentu cuba mengaburi mata masyarakat bahawa perjuangan politik mereka adalah sama dengan pergerakan Islam yang berpengaruh di negara-negara Arab.