Silâhtan daha tehlikeli olan nedir? (What is more dangerous than weapons?) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2012)
Silâhtan daha tehlikeli olan küresel para sistemlerinin oyunlarına gelebilmek için zihin dünyasının gizli tuzaklara hazır hale getirilmesi olabilir. Bir başka ifade ile İslâm kendi mantık değerlerine yabancı olan kavramların ve anlayışın hakimiyeti altına bırakılarak zihnin sömürgeleştirilmesidir. Kavramlar deyip geçmemek gerekir. Bütün oluşumlar değerlerin ve yaşam biçiminin kavramlaştırılması ile başlar. Dünya görüşü, yaşam anlayışı ve tarzı yine kavramlara yüklenen anlamlarla mücessemleşir. O nedenle simgelerin toplum hafızasında ve yaşam biçiminde önemi ve etkisi ne ise kavramlara yüklenen anlamlar da o derece önemli ve etkilidir. Kişinin dünya ve âhiret anlam kavrayışı, bütün bu kavramlarla ilgilidir.