İhtiyaç duyduğumuz anlayış (The understanding that we need) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2012)

(untitled)
Pasteur, ilk defa Avrupalı şarlatan tabiplerin geleneksel uygulamalarının tersine temizliği esas alan tedavi yöntemini uygulamayı önerip tedaviye başladığında bütün statükocular, menfaatperestler, nemayiştler karşı çıkıp, Galileo gibi onu da bir çırpıda, kurulu düzenlerine aykırı davrandığı için linç etmek istemişlerdi. Fakat Pasteur’un şansı vardı. Çünkü tedavi yöntemi kısa süreli etkisini göstermesinden dolayı haklılığı anlaşılmış statükocular yüzüstü sürünüp Galileo’ya yaptıklarını yapamamışlardı. Bu karşı tepkinin asıl nedeni “İnsan bilmediğinin düşmanıdır” kaidesinden gelmektedir.