Al-Ṭūfī- centred approach to al-Maṣlaḥah al-Mursalah (Public Interest) in Islamic law - Kayadibi, Saim (Mehir Vakfi, 2007)
Maslahat-ı Mürsele’ye (Public Interest) et-Tūfī- Merkezli Bir Bakış Bu araştırma, İslam Hukuku’ndaki Maslahat-ı Mürsele’nin (public interest) Nejmeddin el-Tūfī (657-716/1259-1316) bakış açısıyla metodolojik bir değerlendirmesidir. Maslahat konseptine genel bir atıf yaptıktan sonra Tūfī’nin köktenci fikirlerini, bu konudaki seçkin risalesi “Risalet el-Maslaha” yi göz önünde bulundurarak, tercümesiyle birlikte inceleyip ortaya koymak. Tūfī’nin maslahat anlayışı daha çok nass ve ijmâ‘ ile karşı karşıya geldiği zaman “tahsis” ve “beyân” yoluyla tercihinin yapılıyor olması dikkatleri üzerine çekmektedir ki bu İslam Hukuku’nun gelişmesine maslahat prensibiyle önemli bir katkı sağlamaktadır.