Kapitalizm refah getirir mi? (Does capitalism bring prosperity?) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2012)
Toplumların iktisadi durumlarının içinde bulundukları yönetimle doğrudan ilişkileri var mıdır? İdarecilerin ya da yönetim şeklinin varlığı ne derece iktisadi kalkınmada, insanların refah seviyelerinde etkisi vardır. İdarecilerin varlığı koşulsuz bir zorunluluk mudur? Yöneten ve yönetilenlerin birlikte varlığı ile ancak bir topluluğun varlığından söz edilebilir ise idarecilerin varlığı da koşulsuz bir zorunluluktur. Bu anlamda idarecilerin kimden ve ne amaçla bulundukları gündeme gelir. Her yöneten ve yönetilenin var oluşu toplumun nihai isteği olmayabilir. Bu yöneten ve yönetilenlerin durumları, ne amaçla bulundukları, kime hizmet ediyor oldukları da nihai hedefin bir parçası olur. Eğer yönetenler “bizden biri” iseler yani ülkesinin, milletinin, halkının menfaatlerini gözetiyor, onlar için iç ve dış düşmanlarla mücadele ediyor, en önemlisi halkın inanç ve değerlerini koruma adına bu mücadelelerini temel alıyor ise bizdendir, bizim içimizden biridir ve birlikte yürünülebilir denilir. Hatta halkın inanç ve değerlerini koruma ve kollama adına yaptığı bütün mücadelede yanında olunur ve olunmalıdır.