Undang-undang harta dan amanah - Halim, Akmal Hidayah (Jabatan Undang-undang, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, 2009)
Buku ini membincangkan isu-isu kontemporari di mahkamah syariah yang berkaitan dengan undang-undang harta. Buku ini digarap daripada kertas-kertas kerja Seminar Isu-Isu Mahkamah Syariah. Perbincangan merangkumi isu-isu pembahagian harta sepencarian, pembahagian harta melalui wasiat dan hibah serta pengurusan harta amanah. Isu-isu ini dibincangkan dari perspektif ahli akademik, hakim syarie dan peguam syarie. Buku ini sesuai untuk orang awam dan juga pengamal undang-undang.