Akrabalık bağları ve Çin ziyaretinin önemi (The importance of the visit to China and Kinship Ties) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2012)
Dünyanın dört bir köşesinde Afrika kıtasından Avrupa’nın ortalarına, hatta tarihi veriler derinlemesine incelense görülecektir ki ta Amerika kıtasına kadar, Asya’nın tamamı diyebileceğimiz olağanüstü büyüklükteki geniş coğrafyada, Hint yarımadası dahil binlerce adalardan müteşekkil Güneydoğu Asya’nın mazlumlarını, adlarını ve şanlarını unuttuğumuz zorla dinlerinden döndürülen soydaşlarımızı ve dindaşlarımızı hatırlamak zorundayız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 8–12 Nisan’da Çin'e yapmış olduğu resmi ziyaretle bir çok değişimlerin de zamanla geleceğini ümit etmekteyiz. Çin yönetimine rağmen ziyaretlerin Uygur Türklerinin bulunduğu Doğu Türkistan’dan (Uygur Özerk Bölgesi) başlatmış olması da tarihe düşülecek önemli bir nottur. Bu ziyaret baskı altına alınmış, hakları gasp edilmiş halkların haklarının iade edilişinin tarihsel başlangıç noktası olacaktır. Medeniyetlerin uyanışı ve yeniden şahlanışı öncelikle varlık şuuruna ermeleri ile gerçekleşir. Bunun için de dünyanın dört bir köşesinde var olan fakat varlıklarını seslendiremeyen yakınlarımızın, mezhep ve ırk ayrımı yapmadan, sedâlarını en yüksek modda bütün dünyaya duyurabilmenin yollarını keşfedip bulmak zorundayız. Bu ziyaretin de o halkların uyanışına ve varlık şuuruna ermelerine vesile olacağına gönülden inanmaktayız.