Ümmetin Cihâdı: Eğitimle kalkınma (Jihad of the ummah : educational development) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2012)

(untitled)
Kendi öz değerlerimiz ve değer yargılarımız temel alınırsa ancak gerçek ve özgün bir başarıdan söz edilebilir, aksi takdirde başkalarının koymuş oldukları standartlara kendimizin uyarlanması ile başarı elde edilemez, yada bu başarı sayılamaz. Başarı gibi görünen şatafatlı yükselişlerin sonu hızla şişen bir balonun akıbeti ile sonuçlanabilir. Bu yüzden kendi standartlarımızı her sahada uluslararasılaştırmak zorundayız. Başkalarının (güya) uluslararasılaştırılmış standartlarını takip etmenin bize hiçbir katkısı ve bizim için bir anlamı olamaz. Özgün standartlara, özgün üretimlere, özgün düşünce ve eğitime ihtiyacımız var. Bize ait olmayan, bizim değerlerimizin damıtılmasından ortaya çıkmayan hiçbir gelişme özgün bir gelişme olamaz. Sadece efendisinin gelişmesini bir adım daha ileri taşımaya çalışan bir kölenin modern versiyonundan öteye gidemez. Her ne yapıp kendimizin özgün anlayışını her sahaya uygulama özgüvenini sergileyebilmeliyiz.