Martabatkan Bahasa Melayu jadi bahasa ilmu - Baba, Sidek (Widad Publication Sdn Bhd, 2009)
Bahasa Melayu yang diajarkan dalam sistem pendidikan di Malaysia memiliki sejarah yang panjang. Ia terbukti mampu menjadi bahasa lingua-franca pada masa silam dan berkeupayaan menjadi bahasa ilmu, sains dan teknologi pada masa kini.