Wang, anda dan Islam : halal dan haram dalam kewangan dan perbankan - Abdul Rahman, Zaharuddin (True Wealth Sdn. Bhd., 2008)
Buku ini menjelaskan kepada pembaca pereoalan semasa berkaltan kewangan dan perbankan harian dari kacamata seorang pengamal perbankan Islam, pengguna dan ahli akademik. Ustaz Zaharuddln Abd Rahman mengulas buku ini dengan ulasan yang mudah difahami oleh orang ramai, sekali pun bagi mereka yang tidak mempunyai latar belakang perbankan dan kewangan. Ulasan yang dikuatkan dengan fakta pengalaman, nas Al-Quran, Al-Hadis yang sohh, huraian menarik dan mudah pastinya mampu menyelesaikan pelbagai keserabutan dan persoalan orang awam dalam hal kewangan. Adakalanya juga, huraian dibuat dalam bentuk santai dan dialog bagi memudahkan gambaran.