Kamus al-Azhar: versi Melayu-Arab-Inggeris = Malay-Arab-English version - Yaman, Johari (Pustaka Azhar, 2006)
Kamus AL-Azhar telah disusun bagi memudahkan pelajar dalam membuat rujukan dan menambahkan pengetahuan. Proses penyusunan kamus ini memerlukan pengalaman, kegigihan dan kepakaran didalam tiga bidang bahasa tersebut. Selain itu usaha dan semangat kearah penyusunan kamus ini timbul kerana kami melihat betapa pentingnya ketiga-tiga bahasa ini. Dengan adanya kamus ini Bahasa Melayu dan Bahasa Arab dapat dimartabatkan dimata dunia.