Kedudukkan mazhab sastera Islam di kalangan mazhab sastera barat - Yaacob, Adli (2000)
Kertas ini membincangkan tentang aliran pemikiran sastera Islam dibandingkan dengan Barat bertujuan untuk menyerlahkan peranan aliran pemikiran Islam.