Peranan ulamak dan ahli politik Islam - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2012)
UMAT Islam terutamanya bergelar ulamak dan cendekiawan Islam sepatutnya menumpukan sepenuh perhatian kepada permasalahan peribadi dan perubahan struktur sosial masyarakat Islam yang terumbang ambing dalam era globalisasi.