Fikrah Dr. Salam: jatuh talak jika dilafaz - Muhamad Shukri, Abdul Salam (New Straits Times Press (M) Berhad, 2009)
1- Poligami tuntut adil 2- perbezaan istilah muhrim, mahram 3- Nazar bersyarat perlu ditunaikan segera