İslam Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (Islamic Research and Training Institute (IRTI) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2012)
İslam Kalkınma Bankası (Islamic Development Bank [IDB]) ilk defa İslam Konferansı Teşkilatının, şu andaki ismiyle İslam İşbirliği Teşkilatının organize etmiş olduğu Ekonomi Bakanları konferansında (18 Aralık 1973) kurulmasına karar verilmiş ve iki yıl sonra da çalışmalarına fiilen başlamıştı. Bilindiği gibi İslam Kalkınma Bankası 56 ülkenin ortak olduğu bir kurum olmakla beraber, ödenmiş sermaye bazında bankanın ana hissedarları Saudi Arabistan, Libya, Türkiye, Iran Mısır, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere sekiz ülkeden oluşmaktadır.