Menyubur harta pererat persaudaraan melalui amalan sedekah - Sahrir, Muhammad Sabri (Berita Harian Sdn. Bhd., 2011)
AMALAN bersedekah amat digalakkan Islam, justeru ia mendatangkan manfaat tidak terkira banyaknya kepada orang yang bersedekah dan pihak yang menerima sedekah. Pihak yang menerima pula tidak harus berasa rendah diri kerana itu memang haknya selayaknya diterima seperti ditetapkan Islam.