Dekati remaja secara mesra - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Konsep kehidupan dan kemasyarakatan dalam Islam adalah luasa dan indah jika umat Islam menghayatinya. Perpecahan umat akibat perbezaan ideologi politik semakin hari kian ketara. Suasana begini bukan sahaja boleh melemahkan umat Islam, malah ia juga boleh menggugat struktur sosial masyarakat Islam yang amat prihatin terhadap konsep kasih sayang dan tali persaudaraan yang berteraskan kepercayaan kepada Allah yang Maha Esa.