Perpaduan umat melalui pelbagai kegiatan - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
PERPADUAN merupakan asas kepada kekuatan umat.Pergolakan politik sesama umat Islam dalam negara ini menunjukan betapa sukarnya untuk menyatupadukan umat melalui saluran politik. Sikap dan mentaliti para pemimpin parti politik yang terlalu mengagungkan diri sehingga ke tahap merendahkan keimanan dan sumbangan pihak lain dalam memperjuangkan Islam jelas menunjukan bahawa usaha ke arah perpaduan umat tidak mungkin tercapai