Subsidi: ambil kira sentimen rakyat - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
USAHA kerajaan memberi subsidi kepada rakyat dalam bentuk bahan makanan merupakan simbol kepada kerajaan prihatin. Ini merupakan asas utama kepada pembentukan sebuah kerajaan yang ideal mengikut perspektif Islam.