Memperkukuhkan kembali akidah umat - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Agama Islam sejak permulaan dakwahnya sehingga kini sering menghadapi cabaran dan rintangan. Umat Islam yang mempunyai kekuatan iman memahami bahawa setiap Rasul yang diutuskan ke dunia sering menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran sehingga terdapat di antara mereka dibunuh oleh masyarakat bukan Islam seperti mana terjadi kepada Nabi Zakaria dan Nabi Yahya.