Beza fahaman politik tidak patut ke tahap permusuhan - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Penglibatan Rasulullah SAW dan para sahabat baginda dalam arena politik bertujuan membentuk sebuah negara islam yang berteraskan wahyu illahi.Oleh itu,setiap pergerakan dan aktiviti dalam arena politik adalah sihat dan tidak menjejaskan kepentingan umat dan agama Islam.