Pendakwah perlu elak perdagangkan ilmu wahyu - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
ISLAM adalah agama yang mudah dan mampu diamalkan oleh manusia.Umat Islam sepatutnya memahami ajaran Islam secara mendalam sebelum menyebarkan ajaran tersebut kepada masyarakat.