Usaha menjenayahkan kelakuan tak bermoral - Ab Aziz, Shamrahayu (Berita Harian Sdn. Bhd., 2010)
MASYARAKAT Malaysia rata-ratanya menyedari bahawa kita sedang berdepan dengan pelbagai masalah sosial yang serius,terutama perkara berkaitan seksual.Hakikatnya gejala sosial ini bukan sahaja membabitkan remaja,tetapi juga mereka yang sudah melepasi usia matang.Lantaran itu banyak cadangan dikemukakan bagi menangani gejala sosial ini.Setakat ini,cadangan bagi menangani gejala sosial ini tidak begitu ketara pemakaiannya dan keberkesanannya agak jauh untuk dilihat,malah semakin hari semakin banyak masalah berlaku dan disiarkan