Undang-undang benar rakyat tangani jenayah - Ab Aziz, Shamrahayu (Berita Harian Sdn. Bhd., 2010)
Setiap hari, kita membuka helaian akhbar, kita akan membaca laporan berkaitan jenayah dan gejala sosial. Sekiranya diperhatikan, laporan kejadian jenayah ini membabitkan jenayah berat dan jenayah seksual yang merimaskan dan ada kala amat meloyakan.