Misi politik halangan kerjasama UMNO, PAS: egois fahaman parti perlu disingkir demi kepentingan Islam, Melayu - Ab Aziz, Shamrahayu (Berita Harian Sdn. Bhd., 2010)
Ketika menjadi perantara satu forum intelektual anjuran Persatuan Pelajar Undang-Undang Universiti Islam Antarabangsa yang bertemakan 'Malaysia competitiveness in the Future' Selasa lalu, saya dapat rasakan ramai golongan pelajar menyedari bahawa perpaduan orang Melayu serta kerjasama antara dua parti politik utama negara, UMNO dan PAS amaat diperlukan bagi menjamin daya saing Malaysia pada peringkat antarabangsa.