Mengenal nilai agama, budaya serta identiti diri - Ab Aziz, Shamrahayu (Berita Harian Sdn. Bhd., 2010)
Beberapa minggu lalu dalam ruangan ini saya menulis mengenai nilai yang perlu ada dalam sesuatu perkara berkaitan hak asasi. Saya katakan, sesuatu itu hanya boleh diterima sebagai hak asasi sekiranya ia tidak bertentangan dengan nilai agama dan budaya serta amalan di negara ini.