Tapak Istac jadi kampus UIAM Kuala Lumpur - Syed Abdullah Idid, Syed Arabi (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Menelusuri Jalan Duta pasti mata akan terpukau dengan lot-lot banglo yang gah menghiasi landskap di lereng bukit Taman Duta. Lebih-lebih lagi kepada sebuah binaan putih bermenara dengan seni bina Maghribi dan Andalusia.